Samenwerken aan een gezond ondernemersklimaat?

De afgelopen periode zijn vele ondernemers financieel ondersteund om het omzetverlies door de coronamaatregelen te compenseren. Ondernemers hebben echter in toenemende mate ook behoefte aan inspiratie en advies om hun bedrijf levensvatbaar en toekomstbestendig te maken. Als gemeente kan je met het programma 'Spiegel je business' hier optimaal invulling aan geven! Lees hieronder hoe dit werkt.

Nieuwsgierig naar eerdere ervaringen met dit programma? Lees hier de review. 

Hoe help jij als gemeente de lokale ondernemer?

De gemeente wordt meer en meer "belast" met de financiële ondersteuning van ondernemers. Denk hierbij aan de uitvoering van de Tozo en de TONK, maar ook de BBZ-regeling. Belangrijk is om niet alleen te kijken naar het verstrekken van financiële middelen maar ook naar inhoudelijk advies en ondersteuning op het gebied van de bedrijfsvoering van de lokale ondernemer. Richt je dit goed in dan vergroot je zelf de kans dat ondernemers op eigen benen kunnen blijven staan en minder of geen beroep doen op sociale voorzieningen. Twee vliegen in 1 klap: succesvol ondernemerschap is goed voor de lokale bedrijvigheid en zorgt voor besparingen in het sociale domein.

Geef zzp'ers en ondernemers in jouw gemeente ook een boost!

Om ondernemers in jouw gemeente inhoudelijk te ondersteunen hebben wij, onder de naam 'Spiegel je business' een uniek en zeer praktisch ondernemersprogramma ontwikkeld. Tijdens 'Spiegel je business' nemen wij zzp'ers en ondernemers in vier online trainingen mee in het toekomstperspectief van de eigen onderneming. Dit doen we aan de hand van het door ons ontwikkelde canvas met daarop aandacht voor zeven essentiële onderwerpen om als ondernemer succesvol te worden en te blijven.

Aan de hand van onze methode: 

  • houden wij ondernemers een persoonlijke spiegel voor;
  • gaan ondernemers kritisch nadenken over hun bedrijf en toekomst;
  • krijgen ondernemers nieuwe inspiratie;
  • stimuleren we creativiteit, innovatie en duurzaamheid;
  • benadrukken we het belang van financieel inzicht.

Na een inspirerende en verhelderende aftrap over toekomstbestendig ondernemen volgen er nog drie verdiepende trainingen waarin de deelnemers op praktische wijze aan de slag te gaan met de volgende onderwerpen:

Elke training staat in het teken van informeren, inspireren en faciliteren. Na afloop van elke training hebben deelnemers nieuwe inzichten en inspiratie om te werken aan de toekomstbestendigheid van hun bedrijf. Deelnemers krijgen een 'Boostpakket' thuisgestuurd en kunnen zo gebruik maken van onder andere het 'full collor' werkboek, het canvas op A3 en diverse helpdesks op bijvoorbeeld fiscaal en juridisch gebied.

Organisatie 'Spiegel je business'

'Spiegel je business' wordt verzorgd door Stichting Startersloket. Hierbij wordt gebruik gemaakt van professionele software voor het geven van webinars en het uitvoeren van evaluaties. Het geheel is volledig digitaal en dus coronaproof.

Interesse

Wil je zzp’ers en andere ondernemers in jouw gemeente ook op weg helpen? Download hieronder onze leaflet waarin je alles leest over ons programma. Heb je vragen? Vul dan via onderstaande link het contactformulier in. Één van onze specialisten neemt snel contact op om alle mogelijkheden te bespreken. Liever bellen? We zijn bereikbaar op het nummer:085-4881233

Blog Frank Baltes

In 4 stappen werken aan de gezondheid van je bedrijf

Blog Linda Kramer

3 dingen die je kunt doen om financieel gezond te ondernemen

Blog Jan Posdijk

Klanten boeien, binden en behouden in 10 vragen

Programma 'Spiegel je business'

Hier lees je meer over ons volledige programma.

Onze samenwerkingspartners

Lees meer

Lees meer