Financieel gezond ondernemen

Deze training gaat over geldzaken. Hoe kijk je naar de cijfers van je onderneming, welke informatie haal je uit de boekhouding en hoe beoordeel je deze? Dit is de basis om voor nu en de toekomst te bouwen aan een financieel gezonde onderneming!

Met cijfers meer grip op de zaak

De boekhouding van je onderneming is wellicht niet je meest favoriete onderdeel van het ondernemerschap. Het kan zelfs zijn dat je deze uitbesteedt! Maar het is wel van groot belang om inzicht te hebben in de financiële prestaties van je bedrijf. Zie de boekhouding dan ook als de cockpit van jouw bedrijf. Met goed financieel inzicht neem je betere beslissingen en hou je jouw bedrijf op koers.  

In deze training behandelen we de verschillende financiële aspecten binnen jouw onderneming. Je gaat ontdekken welke informatie dit oplevert en hoe je hierop invloed kan uitoefenen.

In deze training ga je aan de slag met:   

  • factoren die de winstgevendheid beïnvloeden;
  • verschillende soorten winst, jouw netto inkomen en privébegroting;
  • de uitdaging om op het juiste moment voldoende geld in kas te hebben;
  • verschillende modellen waarop je omzet kan genereren.

Na afloop van deze training heb je meer grip op de financiële kant van jouw onderneming. Op basis van cijfers ben je in staat om je bedrijf beter aan te sturen om (tijdig) de juiste maatregelen te nemen. Zo kan je op de korte en lange termijn werken aan een financieel gezond bedrijf. Deze training wordt verzorgd door Linda Kramer. Lees hier haar blog: '3 dingen die je kunt doen om financieel gezond te ondernemen'.

Tevens ga je als ondernemer aan de slag met jouw persoonlijke werkboek ‘Toekomstbestendig ondernemen’. Zo zet je gestructureerde stappen richting jouw toekomst.

Contactformulier

Heb je een vraag of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

agenda

Data ophalen ...

Blog

5 tips om als ondernemer jouw creativiteit aan te wakkeren


Klanten boeien, binden en behouden in 10 vragen


Lees meer