Samenwerken aan een gezond ondernemersklimaat?

Voor veel zzp’ers en ondernemers zijn de afgelopen 2 jaar moeilijke tijden (geweest). Sommige branches hebben volledig stilgelegen en andere draaiden op halve kracht. Veel ondernemers hebben gebruik kunnen maken van de gemeentelijke en landelijke steunmaatregelen. Nu is het moment aangebroken om ook weer naar de toekomst te kijken. Nadenken over hoe je als ondernemer verder wilt: Je bedrijf weer op de rit krijgen en gezond maken. Om hierbij te ondersteunen is het programma 'Spiegel je business' ontwikkeld. Dit programma helpt zzp’ers en ondernemers om hun bedrijf een boost te geven en toekomstbestendig te maken.

Lees hieronder hoe het programma 'Spiegel je business' werkt en bekijk ook eens de ervaringen van andere gemeenten die je reeds zijn voorgegaan.

Nieuwsgierig naar eerdere ervaringen met dit programma? Lees hier de review. 

Hoe help jij als gemeente/RMT de lokale ondernemer?

Lokale overheden worden meer en meer belast met de (financiële) ondersteuning van de eigen ondernemers en zzp'ers. Het is belangrijk om niet alleen te kijken naar het verstrekken van financiële middelen maar ook naar inhoudelijk advies en ondersteuning op het gebied van de bedrijfsvoering van de lokale ondernemer. Richt je dit binnen de eigen gemeente/regio goed in dan, vergroot je de kans dat ondernemers op eigen benen kunnen blijven staan en minder of geen beroep doen op sociale voorzieningen. Twee vliegen in 1 klap.

Succesvol ondernemerschap is goed voor de lokale bedrijvigheid en zorgt ook voor besparingen binnen het sociale domein.

Geef jouw zzp'ers en ondernemers een boost!

Om het bedrijfsleven inhoudelijk te ondersteunen, hebben wij een uniek en zeer praktisch ondernemersprogramma ontwikkeld. Tijdens 'Spiegel je business' nemen wij zzp'ers en ondernemers in vier trainingen mee in het toekomstperspectief van de eigen onderneming. Dit doen we aan de hand van het door ons ontwikkelde canvas met daarop aandacht voor zeven essentiële onderwerpen om als ondernemer succesvol te worden en te blijven.

Aan de hand van onze methode: 

  • houden wij ondernemers een bedrijfskundige spiegel voor;
  • gaan ondernemers kritisch nadenken over hun bedrijf en toekomst;
  • krijgen ondernemers nieuwe inspiratie;
  • stimuleren we creativiteit, innovatie en duurzaamheid;
  • benadrukken we het belang van financieel inzicht.

Na een inspirerende en verhelderende aftrap over toekomstbestendig ondernemen volgen er nog drie verdiepende trainingen waarin de deelnemers op praktische wijze aan de slag te gaan met de volgende onderwerpen:

Elke training staat in het teken van informeren, inspireren en faciliteren. Na afloop van elke training hebben deelnemers nieuwe inzichten en inspiratie om te werken aan de toekomstbestendigheid van hun bedrijf. Voor vragen en onderling contact kunnen deelnemers gebruik maken van ons Forum op LinkedIn. Deelnemers ontvangen voor aanvang een 'Boostpakket' thuisgestuurd en kunnen zo gebruik maken van onder andere het persoonlijke 'full collor' werkboek en ons canvas op A3.

Organisatie 'Spiegel je business'

'Spiegel je business' wordt verzorgd door Stichting Startersloket. Hierbij wordt gebruik gemaakt van professionele software voor het geven van webinars en het uitvoeren van evaluaties. De trainingen zijn volledig digitaal.

Interesse

Wil jij jouw zzp’ers en ondernemers in jouw gemeente/ regio ook op weg helpen? Vul dan via onderstaande link het contactformulier in. Één van onze specialisten neemt snel contact op om alle mogelijkheden te bespreken. Liever bellen? We zijn bereikbaar op het nummer: 085-4881233

Blog Frank Baltes

In 4 stappen werken aan de gezondheid van je bedrijf

Blog Linda Kramer

3 dingen die je kunt doen om financieel gezond te ondernemen

Blog Jan Posdijk

Klanten boeien, binden en behouden in 10 vragen

Programma 'Spiegel je business'

Hier lees je meer over ons volledige programma.

Onze samenwerkingspartners

Lees meer

Lees meer